Babysvømming/ Barselgruppe

Kvalitetstid og samspill
a

Kvalitetstid og samspill med barnet ditt

Babysvømming er en fin måte å være sammen med barnet på. Det gir en unik mulighet for herlig samspill og kvalitetstid med barnet ditt. Vann er et element det er lett å bevege seg i, og barnet har mulighet til å utføre bevegelser som ikke er mulig på land.

Bilaterale korsmønstrende bevegelser, som bruker begge sider av kroppen for å utføre en handling, hjelper babyens hjerne til å vokse. Kryssmønstrende bevegelser bygger nevroner i hele hjernen. Dette letter kommunikasjon, tilbakemelding og modulering fra en side av hjernen til en annen. Senere kan det gi bedre leseferdigheter, språkutvikling, akademisk læring og romlig bevissthet.

Svømmetid bidrar til å fremme viktig muskelutvikling og kontroll hos babyer i ung alder. De utvikler de muskler som trengs for å holde hodet oppe, bevege armer og ben og jobbe med koordinering av resten av kroppen. Dette kan forbedre koordinasjonen og balansen. Selv små koordinerte bevegelser representerer store sprang i babyens utvikling.

Vannet, alle ulike farger, lysene og alle menneskene vil gi en liten baby masse inntrykk på en gang. Aktiviteten skal derfor foregå på barnets premisser. Barnet kan fort bli overstimulert. Viser barnet tegn til at det begynner å bli sliten, er det anbefalt at foreldrene avslutter og går opp med barnet. Utholdenheten til barnet kommer an på dagsform, mat og søvn. Du kan gjerne da tilbringe resten av tiden i stuen. Vær rask med å gi barnet ditt drikke når dere har stått opp. Det er varmt i bassengrommet. Jeg setter frem kaldt vann til de voksne.

Det er godt og varmt vann 33-34 grader. Barnet vil blir tryggere i det våte element.  Her dytter vi ikke babyen under vann.

Flott anledning til å treffe andre småbarnsforeldre. Jeg vil være tilgjengelig hele tiden hvis dere skulle trenge en hjelpende hånd, men foreldrene har selv ansvaret for sitt eget barn. Aldersgruppe fra 2-6 måneder.. Barnet må ha må badebleie.

Mammaer i permisjon med de minste barna, 2-6 mnd på tirsdager kl 10-12 og  kl 12-14 for de babyene som har vært her tidligere. Pappaer i permisjon på onsdager fra kl 12.00-14.00.

Perfekt sted for å treffe andre med barn på samme alder, og utveksle erfaring. Babymatter på gulvet med babyleker, slik at det også er en sosial arena i stueavdelingen.

Det er helt i orden å sende stedfortreder/omsorgspersonen for babyen hvis dere selv er forhindret i å komme en dag.

Det er satt av 2 timer, slik at det ikke blir noe stress. Her kan dere gi mat/drikke være litt sosiale både før og etter bad. Badetid er mellom 10.30-11.30 og mellom 12.30-13.30. Kun 1 voksen pr. baby. Grupper a 6 ganger.

Finn kurset som passer for din baby og meld dere på!