Mindfulness

Mindfulness er et treningsredsakp for hjernen for bedre fysisk og psykisk helse. Det dreier seg om selvutvikling, selvoppdagelse, innsikt og bli et helere menneske. Negativ stress over tid kan gi mange fysiske og psykiske plager. Ved hjelp av mindfulness kan du finne større indre ro og trygghet hos deg selv. Få bedre selvfølelse og mer selvtillit.
Dette vil bidra til at du også kjenner på mindre stress og får klarerer tanker.
Kunsten er å leve mer bevisst.

Gjennom kurset har vi fokus på observere kroppen og hva den signaliserer til oss. Vi har forskjellige avspenningsøvelser, enkle yogaøvelser, noe undervisning, sansetrening og innføring i enkel meditasjon med fokus på pusteteknikk.  Kurskveldene vil også forme seg litt etter hva gruppen har behov for der og da. På kurset behøver du ikke fortelle om din historie, det viktigste er hva du føler og hva du opplever her og nå.

Jeg er utdannet mindfulnessinstruktør med 1 års fordypning i faget,  jeg tar også med meg over 30 års erfaring fra ulike jobber i helsevesenet. Jeg har tidligere jobbet med akutt psykiatri på Fredrikstad sykehus, mange år med alvorlig syke og døende som palliasjonssykepleier, og som jordmor både på sykehus og i svangerskapsomsorgen. Jeg har også gått 2 år i psykisk helse etterutdanning på RBUB i Oslo.

Jeg samarbeider nå med Mette Lise Størholt som også er sykepleier. Hun har en spesialisering i veiledning og mestringsarbeid, er mindfulnessinstruktør og livsstyrketrener. Hun har jobbet med gruppebasert og individuell helseveiledning i en årrekke. Har lang erfaring med pasienter som er har smerter og utmatteelsesproblematikk.